Visaptverošs ceļvedis ideālu logu izvēlei

Logi ir liela jebkuras ēkas sastāvdaļa – tie nodrošina gaismu, dabisku gaisa plūsmu un daudz ko citu.

Mājai piemērotu logu izvēle var būt grūts lēmums, taču tas ir svarīgs lēmums, kas var ietekmēt jūsu mājas komfortu un energoefektivitāti. Ir daži faktori, kas jāņem vērā, izlemjot, cik logu izvēlēties, kāda izmēra tiem jābūt un kāpēc jumta logi var būt laba izvēle.

 Jumta logi

Cik logus izvēlēties?


Logu skaits, kas jums jāizvēlas, ir atkarīgs no jūsu mājas izmēra un plānojuma, kā arī no jūsu personīgajām vēlmēm. Parasti ir svarīgi, lai būtu pietiekami daudz logu, lai jūsu mājā varētu iekļūt dabiskais apgaismojums un nodrošināt atbilstošu ventilāciju.

Ja telpa ir maza, ar vienu vai diviem logiem var pietikt, lai nodrošinātu pietiekami daudz dabiskās gaismas un ventilācijas. Tomēr, ja jums ir lielāka telpa, jums var būt nepieciešams vairāk logu, lai sasniegtu tādu pašu efektu. Turklāt, ja jums ir telpa, kas ir īpaši tumša vai piepildīta, iespējams, vēlēsities pievienot vairāk logu, lai to padarītu gaišāku un uzlabotu gaisa plūsmu.

Vēl viens faktors, kas jāņem vērā, ir jūsu mājas orientācija. Piemēram, ja jūsu māja ir vērsta uz ziemeļiem, jums var būt nepieciešams vairāk logu, lai nodrošinātu dabisko apgaismojumu, nekā tad, ja jūsu māja ir vērsta uz dienvidiem, kas saņem vairāk saules gaismas. Izvēloties vairāku logu kombinācijas, jūsu bēniņi var kļūt gaišāki, ērtāki, pievilcīgāki un estētiskāki.

jumta logi

Kādam izmēra logus izvēlēties?


Jūsu logu izmērs ir atkarīgs arī no jūsu bēniņu izmēra un izkārtojuma. Lielāki logi var ienest vairāk dabiskās gaismas un nodrošināt labāku skatu, taču tie var būt arī dārgāki.

 
Izvēloties izmēru, ir svarīgi ņemt vērā arī jūsu logu atrašanās vietu. Ja vēlaties maksimāli palielināt dabisko apgaismojumu, iespējams, vēlēsities lielākus logus telpām, kas vērstas uz dienvidiem, austrumiem vai rietumiem. Tomēr, ja logi vērsti uz dienvidiem, iespējams, vēlēsities izvēlēties mazākus logus, lai jūsu mājoklis būtu vēsāks.

jumta logijumta logi

Kāpēc VELUX logi?

 
VELUX logi ir populāra māju īpašnieku izvēle, jo tie piedāvā vairākas priekšrocības. Šeit ir daži iemesli, kāpēc jūs varētu vēlēties VELUX logus savai mājai:
 
Energoefektivitāte: VELUX logi ir veidoti tā, lai tie būtu energoefektīvi, kas var palīdzēt ietaupīt apkures un ventilācijas izmaksas. Tie ir izgatavoti no izolācijas stikla un zemas emisijas pārklājumiem, kas var palīdzēt regulēt temperatūru jūsu mājās.1

 
Dabiskais apgaismojums: šie logi ir pazīstami ar spēju ienest dabisko gaismu, kas var padarīt jūsu māju gaišāku un plašāku. Tie ir pieejami dažādos izmēros un stilos, lai jūs varētu izvēlēties tos, kas vislabāk atbilst jūsu vajadzībām.

 
Ventilācija: logi ir izstrādāti arī tā, lai nodrošinātu ventilāciju, kas var uzlabot gaisa kvalitāti jūsu mājās. Tos var viegli atvērt un aizvērt, un dažiem modeļiem pat ir iebūvēti sensori, kas var automātiski pielāgot ventilāciju, pamatojoties uz temperatūru un mitrumu jūsu mājā.

jumta logi

Izturība: VELUX logi ir izgatavoti no augstas kvalitātes materiāliem, kas paredzēti kalpošanai daudzus gadus. Tie ir izturīgi pret laikapstākļiem un UV stariem, tāpēc varat būt pārliecināti, ka tie lieliski izskatīsies daudzus gadus.

 
Daudzveidība: VELUX logi ir pieejami visdažādākajos stilos, ieskaitot neveramos, ar roku veramos un tālvadības modeļus. Tie ir arī no dažādiem materiāliem, piemēram, koka un PVC, lai jūs varētu izvēlēties tos, kas vislabāk atbilst jūsu mājas estētikai.

 
Noslēgumā jāsaka, ka, izvēloties logus savai mājai, ir svarīgi apsvērt, cik logu jums ir nepieciešami, kāda izmēra tiem jābūt un kāda veida logi vislabāk atbilst jūsu vajadzībām. VELUX logi ir populāra izvēle māju īpašnieku vidū, jo tie piedāvā energoefektivitāti, dabisko apgaismojumu, ventilāciju, izturību un daudzveidību. Izmantojot pareizos logus, jūs varat uzlabot savas mājas komfortu un energoefektivitāti, vienlaikus uzlabojot tās vispārējo estētisko pievilcību. Turklāt aksesuāru, žalūziju un slēģu izmantošana var radīt labāku iekštelpu klimatu un vēl vairāk palielināt jūsu komfortu.