Vai vēlaties, lai jūsu bēniņi ir vēsi un patīkami arī vasaras periodā? Tas ir vienkāršāk kā jūs domājat!

Daudzi apgalvo, ka viņu bēniņi vasarā uzkarst un tajos kļūst grūti uzturēties ilglaicīgi. Kad karstais gaiss ieplūst jūsu mājā, tas acumirklī sāk virzīties augšup – un var pārvērst jūsu bēniņus par krāsni. Bet neizniekosim šo vērtīgo mājas daļu! Sekojiet mūsu padomiem, kā jūs ar viegliem paņēmieniem varat atvēsināt savus bēniņus un radīt komfortablu iekštelpu klimatu savās mājās!

velux jumta logi gaisma

Dzīves laikā, pavadot daudz laika iekštelpās, kvalitāte kļūst par noteicošu aspektu. Bēniņiem ir nepieciešams svaigs gaiss tik pat ļoti cik mums, līdz ar to vēdināšana ir pirmā lieta, kuru eksperti iesaka izmantot, lai izvairītos no bēniņu pārkaršanas. Izveidojot gaisa kustību un cirkulāciju, gaisa temperatūra iekštelpā var pietuvoties temperatūrai ārtelpās, kā arī var palīdzēt izvairīties no kondensācijas. Svarīga noteikti ir arī laba vēdināšana naktīs – pateicoties tam, vēsais gaiss var iekļūt bēniņos, izstumjot ārā karsto gaisu, kā rezultātā naktī varēsiet mierīgi gulēt un baudīt skaistus, vēsus rītus.

mājas vēdināšana, joga, jumta logi

Ja jūs esat mājas celšanas procesā, uz jumta jāuzliek pietiekama biezuma izolācija. Tas ne tikai var aizturēt kondensāciju, bet arī var palīdzēt ietaupīt naudu, jo tas izspiež karstos saules starus tādā pašā veidā, kā tas saglabā siltumu ziemā aiz sienām. Putu izolācija ir ieteicama, jo tā rada gaisa blīvējumu, samazinot enerģijas noplūdi un ļaujot dabiskai gaisa plūsmai izvadīt pārkarsētu gaisu no bēniņiem.

Cits veids kā uzturēt jūsu māju vēsu: ieviesiet moderno VELUX jumta logu ar zemu Uw vērtību (siltuma pārneses ātrums caur struktūru) un izcilu izolāciju – tie var ievērojami veicināt komfortablas temperatūras uzturēšanu telpā pat vasarā. Caur logiem jūs sajutīsiet gaisa svaigumu! Īpaši, izmantojot balkonu, kas rada plašāku sajūtu un skaistāku izskatu kopumā.

velux cabrio jumta balkons

Daudzi cilvēki nezina, cik svarīgu lomu spēlē logu aksesuāri, kā, piemēram, žalūzijas un slēģi, lai uzturētu telpu siltu vai vēsu. Ir plaši izplatīts uzskats, ka iekšējās žalūzijas pasargās jūs no saules, taču ļaujiet mums pastāstīt patiesību. Tās galvenokārt palīdz ietekmēt gaismas iekļūšanu, savukārt ārējās žalūzijas palīdz apturēt siltuma iekļūšanu telpā. Piemēram, slēģi nodrošina aizsardzību pret karstumu, siltuma izolāciju un trokšņu samazināšanu, kā arī pilnīgu aptumšošanu dziļākam miegam. Ārējais slānis uz loga saglabā siltumu vasarā un vēsumu ziemā, kā rezultātā tiek nodrošināts ideāls klimats katru gadu visa gada garumā.

Ja jūs domājat par mazākām izmaiņām, saulessargs samazina saules staru radīto siltumu, uzturot vēsu un komfortablu iekštelpu temperatūru. Turklāt caurspīdīgais audums saglabā jūsu skatu, ielaižot gaismu jūsu bēniņos. Tas patiešām pārveidotu jūsu telpu, jo minētais produkts var samazināt telpā ieplūstošās gaismas daudzumu līdz pat 76%, lai jūs varētu iegūt par 5 grādiem zemāku temperatūru!
Vēl viena logu piederumu iespēja ir mīkstie slēģi, kas nodrošina labāku siltuma aizsardzību, efektīvu aptumšošanu un bezvadu uzstādīšanu.

velux slegi aizsardziba pret karstumu

Kopumā VELUX piederumu produktu funkcija ir filtrēt saules starus, kas nāk caur stikla virsmu, tādējādi novēršot siltumenerģijas iekļūšanu stiklā un siltuma iekļūšanu telpā. Bēniņu logu gadījumā iekšējās žalūzijas ne pārāk labi darbojas kā siltuma aizsardzība, jo gaisma uz stikliem nonāk stāvākā leņķī, sasildot stikla virsmu un tādā veidā liela daļa siltumenerģijas nonāk iekštelpās.

Rezumējot, ir daudz iespēju, kā uzturēt bēniņus vēsus, piemēram: izveidot ventilāciju, izmantot pareizu gaisa izolāciju, modernus logus, izmantot ārējos aksesuārus un pareizi izolēt bēniņus. Visas iespējas ir jūsu rīcībā, apsveriet tās un padomājiet par to, kādus rezultātus vēlaties sasniegt.

Mēs ceram, ka šis bloga ieraksts iedvesmoja jūs rūpēties par bēniņiem! Lai jums brīnišķīga vasara un piepildiet savus bēniņus ar mīlestību un prieku – kas ir tikpat silti, bet daudz veselīgāk jums un jūsu mājām!