6 radošas idejas, kā izmantot neapdzīvotu istabu

Tēma: bēniņu izbūve, neapdzīvojami bēniņi, mansarda izbūve
Autors: Katrīna Ruģēna, 2018. gada 17. decembris
Ne vienmēr vari iegādāties māju, kur katrai istabai uzreiz rodas pielietojums. Protams, visvienkāršākais ir atstāt šo telpu lai žāvētu drēbes vai krātu nevajadzīgās lietas. Mūsuprāt, rezerves telpai ir milzīgs potenciāls. Istaba var kļūt par vietu, kur pabūt vienatnē vai tieši pretēji – atpūsties kopā ar saviem mīļajiem, tā var kļūt par telpu hobiju attīstībai vai rotaļu istabu bērniem.
Bēniņu izbūve
Viesistaba
Bēniņi - mājīga viesistaba
Šis ir viens no populārākajiem risinājumiem. Un vienmēr ir labi apzināties, ka, ja nu kas, tev ir telpa, kur vari izrullēt matraci un izmitināt ciemiņus. Lai radītu relaksējošu atmosfēru, kas pievilina visas gaumes, izvēlieties neitrālu krāsu paleti sienām un mīkstajām mēbelēm. Sniedz saviem ciemiņiem viesu mājas cienīgu pieredzi ar iestīvinātiem palagiem, pufīgiem spilveniem, mīkstu segu un lieliem, mīkstiem dvieļiem. Ja tev patīk piedomāt pie detaļām, izveido viesu vannas istabas grozu, kur ietilpst ceļojuma izmēra tualetes piederumi, un istabā atstāj paplāti ar karafē iepildītu ūdeni, uzkodas, kā arī laipnu piezīmi, kurā iekļauts WiFi kods. Ja telpā ir vēl neliela vieta, ievieto tur rakstāmgaldu un krēslu, lai tava brīvā telpa iegūtu dubultu pielietojumu kā viesistaba un mājas birojs.

Mājas sporta zāle
Bēniņi kā sporta zāle
Mēs zinām, kā tas ir, kad ļoti gribas apmeklēt sporta zāli, bet tam vienkārši nav laika. Vai arī talkā nāk slinkums. Tu neticēsi, bet šeit tev palīdzēs tava brīvā istaba. To par vietu, kur veikt nepieciešamos vingrojumus, ievieto šeit skriešanas celiņu un citus trenažierus. Pārvērt telpu ar plauktiem hantelēm, norobežojumiem bumbai, uzstādi vairākus WiFi skaļruņus, lai varētu atskaņot enerģijas pilnas melodijas, uzstādi vismaz 2 lielus spoguļus, kas palīdzēs novērtēt savu izskatu, izvēlies vairākus vingrošanas paklājus, lai varētu uzaicināt kopā sportot draugus.  Atceries padalīties ar atraktīvām bildēm, lai visi zina, ka neesi parasts mājās sēdētājs, bet gan aktīvi sporto.

Atpūtas istaba
Relaksācijas zona bēniņos
Iedomājies. Tev ir pašam sava istaba, kur nodoties jogai un meditācijai. Sienas ir krāsotas maigos un nomierinošos toņos, telpā ir neuzbāzīgs apgaismojums. Tavam jogas paklājam blakus novietots piederumu grozs. Istabā ir vēl tikai ērts krēsls vai pufs, kas kļuvis par tavu ideālo meditācijas vietu. Papildus nomierinošais atmosfērai tiek izsmidzināta aroma terapijas eļļa.  
Šī būs tava telpa, kur nav ne tehnoloģijas, ne lieku priekšmetu. Tikai tu, miers un atpūta.

Rotaļu istaba
Rotaļistaba bēniņos
Bērniem vietas, kur rotaļāties nekad nav bijis par daudz. Ja izveidosi telpu, kas paredzēta tikai rotaļām un kur ieeja vecākiem ir ierobežota, bērni to ļoti novērtēs. Šī ir laba ideja arī tādēļ, ka vismaz uz kādu brīdi visas spēles un rotaļlietas atradīsies vienuviet (mēs vismaz naivi ceram). Izvieto plauktus bērniem sasniedzamā augstumā, novieto vairākas rotaļlietu kastes, kurās pa vakariem viegli var sakārtot mantas. Lai bērni varētu nodoties dažādām galda spēlēm, mākslas projektiem vai uzkodu brīžiem, iegādājies nelielu galdu un krēslus. Ja vienu sienu nokrāsosi ar krīta tāfeles krāsu, tavi bērni pie tās radīs savus labākos šedevrus, un lietainās dienas vairāk nebūs jāpavada garlaicībā.

Garderobe
Bēniņi - moderna garderobe
Ja mode ir tava kaislība, pārvērt savu neizmantoto istabu par ietilpīgu garderobi. Iesakām tev sākt ar laba apgaismojuma uzstādīšanu un sienu nokrāsošanu baltā krāsā. Tas palīdzēs gaismai labi atstaroties pa visu istabu. Izvēlies spoguli, kur varēsi apskatīt sevi pilnā augumā. Skaistumam un ērtībai izvēlies košu un bārkstainu paklāju, uz kura taisīt izteiksmīgas bildes ar jauno apģērbu. Ir ļoti svarīgi, lai garderobē būt kaut viens logs, zem kura novietot tualetes galdiņu. Pie tā varēsi redzēt, kā tavs make-up izskatīsies dabīgā gaismā. Atkarībā no budžeta drēbju glabāšana var būt tik vienkārša kā brīvi stāvoši plaukti un atvērti drēbju skapji vai individuāli pielāgoti iebūvējamie skapji. 

Telpa hobijiem un radošām, izpausmēm
Bēniņi kā vieta hobijam
Neatkarīgi no tā, vai esi topošais mākslinieks, cepuru un zeķu adītāja vai princešu kleitu šuvēja, tavai nodarbei būs pavisam citi apgriezieni, ja tavā mājā tai tiks atvēlēta īpaša vieta. Lai iekārtotu telpu hobijam un visam pietiktu vietas, iesakām tev iegādāties lielu galdu un ērtu krēslu. Ja hobijs iever sevī daudz dažādu priekšmetu glabāšanu, tev noteikti jāiegādājas plaši plaukti, skapīši ar atvilktnēm un iespējams dažāda izmēra kastītes, lai viss būs pa vietām un nekas nepazustu. Ja istabas izmēri atļauj, papildini to ar ērtu dīvānu, kurā atvilkt elpu un nodoties ideju lidojumiem. Dīvāns noderēs arī ciemiņu izmitināšanai. Ja tavs hobijs ietver krāsošanu, līmēšanu un citus darbus, pēc kuriem jāmazgā grīda, iesakām tev izvēlēties koka vai lamināta grīdas segumu. Košs un mīksts paklājs dos istabai odziņu. Lai veicas!