Pārspēj karstumu! - Kā šovasar atvēsināt dzīvokli ar zemu enerģijas patēriņu?

Vai jūsu mīļotā mājvieta vasarā viegli sasilst? Neuztraucieties, jūs neesat vienīgais! Blakus daudzajiem ilgi gaidītajiem vasaras ieguvumiem viens no mazāk garām palaistajiem faktoriem ir tas, ka šajā sezonā mūsu mājās sāks paaugstināties temperatūra, kas ietekmēs arī mūsu veselību un garīgās funkcijas. Lai spētu koncentrēties un saglabāt savu ierasto fizisko un garīgo sniegumu, mēs jums parādīsim visus mājas līdzekļus un trikus, kas var radīt labu iekštelpu klimatu dzīvoklī, kā arī tie neapgrūtinās jūsu maku!

Kad ārā dienām ilgi plosās karstums, mēs bieži vien izmisīgi meklējam padomus, kā atvēsināt sevi un savu dzīvokli. Noteikti ir vērts izmēģināt dažus no interneta ieteikumiem, piemēram, gatavot maltītes vairākas dienas iepriekš vienlaikus, lai katru dienu neizmantotu cepeškrāsni un plīti, vai pielikt priekšā logam slapju palagu un sēdēt tam blakus. lai izbaudītu iztvaikojošā ūdens atvēsinošo efektu… bet, kad jūsu dzīvokļa sienas sasils, viena no dzesēšanas metodēm, kas glābs dienu (un nakti), būs…

Dabiskā ventilācija.

Mēs visi zinām, ka gulēšana siltā vidē var izraisīt nekvalitatīvu miegu un paaugstinātu stresa līmeni, taču pareiza ventilācija ar to var viegli palīdzēt. Ar nakts ventilācijas palīdzību jūs varat atdzesēt telpu līdz ideālai temperatūrai un pastāvīgi iegūt svaigu gaisu, vienlaikus mierīgi guļot. Ja vēlaties būt patiešām efektīvs, izveidojiet vēja ventilāciju, pa nakti atverot divus pretējos logus! Nakts ventilācija labi ietekmē arī dienas temperatūru, jo no rīta mūsu diena sākas salīdzinoši vēsā dzīvoklī, kuru ir grūtāk uzsildīt.

guļamistaba bēniņi

Pareiza iekštelpu temperatūra jums ir vēl svarīgāka, ja strādājat no mājām, kā to dara daudzi no mums mūsdienās. Pētījumi jau liecina, ka, strādājot no mājām, produktivitātes līmenis parasti pazeminās, bet karstums to var tikai pasliktināt, neļaujot normāli koncentrēties un reaģēt fiziskā diskomforta dēļ. Mēs esam pārliecināti, ka jūs to nevēlaties!


Ja dienas laikā paliekat mājās ilgāku laiku, iespējams, ir ieteicams apsvērt iespēju iegādāties enerģiju taupošu, modernu gaisa kondicionēšanas sistēmu. Šie jaunie modeļi var pārbaudīt atšķirību starp pašreizējo un iestatīto temperatūru un atkal un atkal izvēlēties atbilstošo režīmu – tiecoties uz zemāko enerģijas patēriņu. Taču laba un moderna gaisa kondicionēšanas sistēma nenozīmē, ka tai vienmēr jābūt ieslēgtai – izmantojot ārā vēso nakts gaisu, var samazināt dzesēšanas sistēmas enerģijas patēriņu. Tomēr veselīgākais risinājums ir panākt komfortablu iekštelpu temperatūru ar ventilāciju un kvalitatīviem būvmateriāliem.


bēniņi darbistaba


Ja Jūsu dzīvoklī ir bēniņi, lai panāktu visefektīvāko aizsardzību pret karstumu, iesakām rūpīgi izvēlēties bēniņos jumta logus. Viena no lieliskākajām kombinācijām ir visvairāk pārdotais VELUX jumta logs Standard Plus ar divkameru stikla paketi un saulessargs ar rokas vadību, kas ir lielisks ārējais karstuma aizsargs. Šo divu produktu kombinācija ir ļoti efektīva, jo minētajam logam ir zema U-vērtība, kas siltumam neļauj iekļūt telpā - tas nozīmē, ka pat tad, kad ārā spīd spoža saule, jūs izjutīsiet komfortablu iekštelpu temperatūru.

Tāpat ir vērts padomāt par slēģu vai jebkādu citu ēnotāju uzstādīšanu pirms svelmainā karstuma, jo tie būtiski samazina siltuma pieplūdumu. Mēs iesakām ruļļveida slēģus, kas pasargā jūsu telpu no karstuma un ļauj pilnībā bloķēt dienasgaismu jebkurā diennakts laikā.

Vēl viens labs padoms ir aizvērt visus logus dienas siltākajā laikā. Turklāt, izmantojot energoefektīvās un siltumizolējošās žalūzijas, var patiešām pazemināt temperatūru iekšpusē, neļaujot mājai uzkarst – turklāt tos var izmantot arī kā dekora elementu, kas palīdz radīt krāsainu mājokli.

bēniņi darbistaba

Pēdējais triks, kas mūsdienās ir ļoti aktuāls temats sociālajos tīklos, ir gultas palagu ielikšana saldētavā – plastmasas saldētavas maisiņā –, lai mazliet atdzesētu miegu. Vai tas ir mīts vai dzīvības glābējs? Jūs nekad neuzzināsit, ja nepamēģināsit!