Padomi un triki, kā ienest dabu savās mājās

Viens no lielākajiem mīnusiem, dzīvojot pilsētā, ir ierobežota iespēja iziet ārā – īpaši aukstajā ziemā, kad cilvēki daudz retāk dodas dabā. Vai zinājāt, ka 90% no savas dzīves mēs pavadām starp četrām sienām un mūsu mājas ir tik labi izolētas, ka ir nepietiekams daudzums saules gaismas un svaiga gaisa? Lai gan dabai ir daudz priekšrocību, sākot no stresa līmeņa samazināšanai līdz produktivitātes un radošuma palielināšanai. Tāpēc labākais, ko varat darīt, ir pavadīt tik daudz laika ārā, cik vien iespējams! Taču jūs varat daudz darīt savas fiziskās un garīgās labklājības labā, atgriežoties pie saknēm un ieskaujot sevi ar dabu arī mājās, jo dabas elementiem ir tendence radīt mierīgu atmosfēru, kas liek jums justies relaksētākam un laimīgākam.

Šeit ir daži padomi, kā ienest dabu savās mājās!


Izvēlieties dabiskus materiālus
Vai tas būtu akmens, koks, kokvilna, vilna vai zīds, šie materiāli runā par dabu! Izvēlieties amatnieku darinātas koka mēbeles, logus ar dabīgu priedes apdari, zīda vai vilnas mājas dekoru aksesuārus! Nemaz nerunājot par to, ka, piemēram, akmens siena jūsu dzīvojamā istabā noteikti var tuvināt jūs un jūsu māju mātei dabai. Kad meklējat mēbeles vai dekoru elementus, meklējiet antīkus priekšmetus ar lauku šarmu, lai piešķirtu savai mājai organisku pievilcību.

tips and tricks

Foto: Vlada Karpovich

Ielaidiet gaismu

Viens no labākajiem veidiem, kā ielaist dabu savās mājās, ir pēc iespējas labāk izmantot dabisko apgaismojumu. Vienkāršs triks, kā likt jebkurai telpai justies dzīvai un svaigai, ir ļaut tajā iekļūt saules gaismai. Dienasgaisma var palielināt mūsu produktivitāti, lieliski ietekmēt mūsu garastāvokli un uzlabot mūsu radošumu. Ja vēlies savā mājoklī palielināt dienas gaismas ieplūšanu un saņemt vairāk svaiga gaisa, varat izvēlēties jumta logus – tādā veidā pat visas dienas garumā virs sevis redzēsiet debesis. Vēl viena papildu saules gaismas priekšrocība ir tā, ka tā palīdz uzturēt veselīgu bioritmu un labāk regulēt miega hormonus.

Izveidojiet oāzi ar augiem

Daudz zaļumu ir labākais veids, kā ienest dabu jūsu mājās. Tiem, kas nav lieli dārznieki, var būt tikai daži augi, kurus ir viegli kopt, piemēram, kaktusi, līdakaste vai jukas palmas, bet tie, kas mīl augus, var spēlēties ar dažāda veida un izmēra augiem, lai izveidotu perfektus iekštelpu džungļus. Apsveriet, kur tos novietosiet savā mājā un cik daudz saules gaismas un mitruma tie saņems.

Turklāt, ja vēlaties, lai zaļās zonas un svaigi garšaugi būtu visu gadu, varat izveidot arī nelielu garšaugu dārzu savā mājā! Garšaugi ne tikai izskatās jauki, tie lieliski smaržo, un tos var arī ievietot mazos podiņos jūsu virtuvē vai uz terases.

tips and tricks

Foto: Ksenia Chernaya

Izmantojiet dabiskas krāsas

Ja dodat priekšroku dabiskam dizainam, tad ir loģiski savās mājās izmantot zemes toņu krāsu paleti, piemēram, dažādus zaļus, zilus un brūnus toņus. Melns, balts un pelēks ir arī lieliska izvēle, taču ir svarīgi precīzi izplānot krāsu paleti, nepārspīlējot. Tādējādi jūs varat padarīt savu māju pārpildītu un neharmonisku un iegūt pretēju efektu nekā sākotnēji plānojāt sasniegt. Lieliskas idejas var būt arī tapetes ar ziedu vai palmu motīviem!

jumta logi, lauku šarms

Foto: Charlotte May

Dekorējiet savas mājas ar dabas iedvesmotiem attēliem

Kas ir vieglāk nekā piekārt pie sienas skaistu ainavas fotoattēlu? Dabas ainu vērošana var mazināt dusmas, bailes un stresu un vairot patīkamas sajūtas. Vislabāk ir, ja jūs pakarat dažas savas fotogrāfijas ar jauku mežu, ezeru vai kalnu, kuru esat apmeklējis. Tad līdzās patīkamajām sajūtām attēls atgādinās arī par labām atmiņām, paaugstinot endorfīnu līmeni.

daba un fotogrāfija

Foto: Dimitrij Ganin, Hazel Marie