Lielas lietas dzimst mazās vietās

Daudzi cilvēki baidās no bēniņu dzīvokļiem, jo atceras tos biedējošus un pamestus no filmām. Neskatoties uz to, šodien bēniņi ir apbrīnas vērti un visi apskauž tos, kam ir iespēja dzīvot dzīvokļos. Cilvēku domas par bēniņiem ir mainījušās, un tagad tie ir kļuvuši par īstu dārgumu – palielinot māju vērtību un mainot dzīvesveidu. Šajā bloga ierakstā mēs ar jums pastāstīsim, kā ar dažām veiksmīgām metodēm padarīt jūsu bēniņus lielākus. Sekojiet līdzi!

 

Ar šo padomu palīdzību mēs varam panākt optiskus efektus, kas, lai gan faktiski neiegūsim vairāk vietas, ļaus mums justies daudz labāk mūsu mazajos bēniņos.

VELUX jumta logi bēniņu istabā

Ļaujiet ieplūst dienasgaismai

Iekārtojot bēniņus, pirmkārt, jātiecas uz telpas palielināšanu un telpas izmantošanu, taču jāņem vērā, ka šad un tad sienas var ne tikai kavēt, bet arī sniegt lielisku iespēju izmēģināt īpašu interjera dizainu.

Sienas izcelšana rada ideālu fokusa punktu jebkurā dzīvoklī, tāpēc to var izmantot ne tikai cīnoties ar slīpām sienu virsmām. Ir vērts apsvērt akcentu sienas izveidi, ja vēlaties padarīt savu mājokli unikālu. Citas krāsas siena apbrīnojami atsvaidzinās visu telpu.

Tā sauktās akcentu sienas uzdevums ir piesaistīt skatienu un uzsvērt tai blakus esošo telpu.

Neatkarīgi no tā, vai tā ir īsta vai viltota sija, tas ir ideāls risinājums, lai novērstu sienu baltuma sterilitāti.

Klasiskie telpas palielināšanas padomi ļoti labi darbojas bēniņos. Gaišas krāsas, piemēram, rada plašuma efektu, un viendabīgā baltā telpā slīpi sienas posmi gandrīz paslēpjas no skata. Taču nekādā gadījumā nevajag pieturēties pie baltā, tādu pašu efektu var panākt ar jebkuru citu gaišu krāsu.

Mazi soļi, lielas pārmaiņas

Nelielā viesistabā mēģiniet novietot paklāju centrā, un uz tā jāatrodas tikai pusei no mēbelēm, dīvānam, atzveltnes krēsliem. Tādējādi optiski telpa izskatās lielāka. Ja paklājs ir diezgan niecīgs, tam jāatrodas istabas vidū, zem kafijas galdiņa. Lieliska tehnika ir arī izvēlēties paklājus ar oderējumu – radot ilūziju, tādējādi padarot jūsu bēniņus lielākus.

Ja jums ir mazāka telpa, tad dekors virs acu līmeņa ir vissvarīgākais. Tas nozīmē novietot fotorāmīšus pēc iespējas augstāk un izvēlēties drēbju skapjus, kas gandrīz sasniedz griestus. Šī izvietošanas metode pilnībā paplašina telpu. Lielākas mēbeles paplašina telpu daudz vairāk nekā vairāki mazi elementi.

VELUX jumta logi bēniņu istabā

Ienesiet gaismu 

Ļoti svarīga detaļa, lai padarītu telpu optiski plašāku, ir: GAISMA. Jo vairāk gaismas ienāk telpā, jo skaistāka un lielāka tā izskatīsies.