Vai vēlaties panākt lielāku energoefektivitāti un mazākus enerģijas rēķinus? Nomainiet savus logus!

Vai zinājāt, ka jumta loga mūža ilgums ir 25-30 gadi? Jā tā ir taisnība. Tāpat kā ir taisnība, ka logi mūsdienās ir modernāki, jo to energoefektivitāte un izolācija ir labāka. Ja jūsu logs ir vairāk nekā 25 gadus vecs vai vairs nespēj pildīt savu uzdevumu, varat būt pārliecināts, ka tā ir zīme, ka jūsu logs ir gatavs nomaiņai. Izvēloties pat visvienkāršāko produktu, jaunās paaudzes logs zina vairāk nekā tā priekšgājējs; piemēram, nomainot veco VELUX jumta logu pret lētāko VELUX Standard jumta logu, siltuma zudumi samazinās par 54% un par 60% ar modernāko Standard Plus logu.

Lai gan varētu apspriest daudzus iemeslus, kāpēc nomaiņa ir tik svarīga, taču sāksim ar pašu acīmredzamāko: ja jūsu logs nav pareizi izolēts, bēniņos var tikt iztērēts nesamērīgi daudz enerģijas, kas nozīmē, ka ir vērts nomainīt jumta logu, jo līdz ar apkures izmaksu samazināšanos ātri tiks atgūtas investīcijas papildu izmaksas. Vai esat kādreiz domājuši, ka varētu ietaupīt tik daudz naudas, samainot veco logu pret jaunu?

room

Daudzi domā, ka jumta logu nomaiņa ir saistīta ar lielām nepatikšanām, netīrumiem un ilgu procesu, bet labs profesionālis var logus nomainīt 1-2 dienās. Vēl labāk ir tas, ka daudzi logu ražotāju uzņēmumi nodrošina pēcpārdošanas pakalpojumu, ar kuru varat sazināties jebkurā laikā – piemēram, VELUX ir izcils klientu atbalsts un vienmēr labprāt palīdzēs jums.

Tā kā 90% savas dzīves pavadām iekštelpās, ir ļoti svarīgi izcelt lielāko daļu telpu un ienest pēc iespējas vairāk saules gaismas un svaiga gaisa, jo tie ir būtiski mūsu labklājībai. Nomainot jumta logus, labākam apgaismojumam varat izmantot iespēju izvēlēties lielākus vai vairākus jumta logus: pievienojot telpai 2 vai 3 jumta logus, dienasgaismas daudzums būs divreiz lielāks vai pat trīskāršs.

Vēl viens veids, kā dabiski ietaupīt naudu, ir tas, ka jaunās paaudzes logiem ir uzlabota kvalitāte, piemēram pamata izolētajam stiklotajam logam šodien ir divreiz labāka siltumizolācija nekā pirms gadu desmitiem. 2,8 W/m2K vietā Uw kļuva par 1,3 W/m2K — tas nozīmē, ka samazinājās tā sauktais siltuma pārneses koeficients, Uw vērtība, kas parāda, cik daudz siltuma plūst no loga siltākās puses uz aukstāko pusi, tādējādi uzlabojot siltumizolācijas spējas. Jo mazāks Uw, jo labāk.

room

Pēdējās desmitgadēs strauji pieaugusi arī produktu dažādība. Piemēram, mūsdienās var izvēlēties dažāda veida atvēršanas režīmus, stiklojumu, ārējo un iekšējo virsmu veidošanu atbilstoši savām vajadzībām. Cik aizraujoši, vai ne? Turklāt visiem VELUX bēniņu logiem ir iebūvētas ventilācijas atveres, kā arī pievienojami drošības mehānismi, ja tie ir nepieciešami. Izvēlieties tādu, kas atbilst lielākajai daļai jūsu vajadzību, un atvadieties no mitruma!

Jaunos logus ieteicams aprīkot ar žalūzijām – ārējām vai iekšējām – jo tās var radīt pilnīgu aptumšojumu, nodrošinot lielisku, dziļu miegu, kā arī ir laba izvēle, ja vēlaties pastiprināt termisko aizsardzību ziemā, bez estētikas upurēšanas.

Kopumā pārmaiņas ir labas, jo ja agrāk esat kaut ko mēģinājis un tagad zinat, kas ir tas, kas jums patiešām ir vajadzīgs. Tātad, kāpēc jūs atliktu izmaiņas? Pateicoties jaunajiem logiem, telpa būs jaukāka, gaiss veselīgāks, siltinājums būs labāks un samazināsies arī apkures izmaksas.

family