Jūsu mājas veiktspējas uzlabošana: labākās energoefektivitātes metodes jūsu mājai, lai nodrošinātu pieejamību un komfortu

Vai zinājāt, ka trīs no četrām Eiropas mājām nav energoefektīvas, no kurām 70% var atļauties renovāciju, bet tikai 1% tiek renovētas katru gadu? Pārsteidzoši, ka, nomainot logus, siltuma zudumus var samazināt līdz pat 60%.

Visiem projektiem ir cenu ierobežojumi, taču tas nebūt nenozīmē, ka jums ir jāupurē elementi, kas parvērtīs māju jūsu sapņu mājā. Lai palīdzētu jums ietaupīt naudu, nepārkāpjot kompromisus, mēs kopīgojam ar jums sarakstu ar labākajām idejām, kuras varat ievērot, lai izveidotu savu māju par pieņemamu budžetu.

Pirmkārt, ar bēniņiem var ietaupīt daudz naudas, jo nav jāmaksā ne par papildu zemi, ne par mājas pamatni. Turklāt komunālie maksājumi nav daudz augstāki kā parasti, jo siltais gaiss virzās uz augšu, tāpēc augšstāvā ir mazāka apkure - nemaz nerunājot par to, ka grīdas līmenī ir vairāk cieto daļiņu.

Neatkarīgi no tā, vai dzīvojat grīdas vai bēniņu līmenī, jūsu mājas energoefektivitāte lielā mērā ir atkarīga no izolācijas pakāpes. Labi siltinātā mājā vēsais gaiss nevar atdzesēt sienas, ne arī iekšējais gaiss – tikai vēdinot var iekļūt aukstais gaiss. Tāpat siltais gaiss paliek mājā un ar laiku gaiss ‘’nolietojas’’ – tas ir jāmaina.

room

Lielisks rīks šim nolūkam ir rekuperators, kas atkārtoti izmanto silto gaisu no iekšpuses un pievieno to gaisam, kas nāk no ārpuses – protams, filtrējot putekļus un smakas. Šo objektu ļoti ieteicams iebūvēt, jo tas ne tikai samazinās apkuri un tādējādi ietaupīs naudu, atkārtoti izmantojot silto gaisu, bet arī pastāvīgi nodrošinās svaigu gaisu. Mēs iesakām to darīt īpaši astmas slimniekiem vai tiem, kam ir alerģija pret ziedputekšņiem, jo rekuperators patiešām var lieliski filtrēt gaisu – uzlabojot gaisa kvalitāti un radot lielāku komfortu un izdevīgumu.

Senākos laikos ventilācijas ātrums, kas iekļuva pa logiem, bija pārsteidzoši liels pat ar aizvērtiem logiem. Pārbaudot gaisa noplūdi sliktas izolācijas dēļ, logus, kas izgatavoti pēc vecās tehnoloģijas, ir vērts nomainīt pret jauniem. Tā ir ļoti izdevīga iespēja padarīt savu mājokli energoefektīvāku, kontrolējot siltuma zudumus un ieguvumus, izvēloties atbilstošus, jaunus logus, rūpīgi novietojot tos, optimizējot to izmērus un atrašanās vietu.

energy

Lasiet par to, kā dažādi logi ietekmē ēkas enerģijas patēriņu (angliski).

Kopējie siltuma zudumi logā ir atkarīgi no Uw vērtības un gaisa caurlaidības. No otras puses, enerģijas balansa izmantošana ir paredzēta, lai pārliecinātos, ka tiek izvēlēts labākais pieejamais logu izstrādājums. Jo augstāks enerģijas balanss, jo labāk logs darbojas.

Vai zinājāt, ka jumta logiem apkures sezonā parasti ir labāks enerģijas balanss nekā fasādes logiem? Padarot logus energoefektīvākus, samazināsies enerģijas rēķini un oglekļa pēdas nospiedums. Piemēram, divkameru stikla paketes VELUX jumta logs ļauj samazināt termostata regulējamo temperatūru par 1-2 grādiem °C, jo tas ir konstruēts, lai samazinātu enerģijas zudumus caur logu. Šis produkts ir labi izolēts un neļauj aukstumam aukstajā sezonā iekļūt telpā, ka tā nav jāsilda tik daudz, kā mēs to darītu ar cita veida logiem.

Ja jums ir jumta logi, saulainā ziemas dienā varat ar termostata palīdzību samazināt temperatūru savā mājā par 1 līdz 2 grādiem. Tādu pat rezultātu var sasniegt ar sildītāja palīdzību un bez junta loga. Tādējādi varat ietaupīt naudu, nemainot komforta temperatūru.

Runājot par aukstumu, žalūzijām un slēģiem ir liela ietekme uz kopējo izmaksu samazināšanā. Apkures sezonā ir svarīgi, lai bēniņos nonāktu pēc iespējas vairāk saules gaismas un līdz ar to siltums. Šī iemesla dēļ vēsākajos mēnešos žalūzijas un slēģus varam izmantot nevis gaismas atturēšanai, bet siltumizolācijai brīžos, kad saule nespīd.

Ir vērts apsvērt ieguvumu no saules enerģijas dienas laikā, jo arī tas palīdz samazināt siltuma zudumus. Mēs rekomendējam noskaidrot laikapstākļu prognozi pirms no rīta atstājat māju, jo tas var palīdzēt izlemt, vai lielāks ieguvums būs atstājot žalūzijas un slēģus nolaistus, vai tos pacelt.

room

Kā pēdējo padomu, lai uzlabotu logu siltumizolācijas efektu, mēs iesakām VELUX slēģua. Šāds ieguldījums var samazināt apkures rēķinus ziemā un arī enerģijas patēriņu gaisa kondicionēšanai bēniņos vasarā līdz pat 49%. Turklāt šie slēģi spēj nodrošināt pilnīgu aptumšošanu, kas ir pierādīts kā vislabākais dziļam miegam un palīdz neiekļūt aukstumam telpā.

Novēlot jums visu nepieciešamo, lai izveidotu pieejamu un ērtu māju, un ņemot vērā visu iepriekš minēto informāciju, mēs iesakām atcerēties, ka energoefektivitāte nāk par labu ne tikai jūsu maciņam, bet arī Zemei.