Kā padarīt bēniņu bērnistabas maksimāli komfortablas

Kad tava ģimene aug lielāka, telpu platība var kļūt par izaicinājumu. Viens no risinājumiem, ko apsver daudzi māju īpašnieki, ir pārveidot bēniņus par funkcionālu dzīvojamo zonu saviem bērniem. Unikālā bēniņu atmosfēra var radīt taviem bērniem lieliskas atmiņas, taču ir jāņem vērā dažas lietas, lai nodrošinātu vislabāko komfortu saviem mazajiem. Šajā emuārā mēs izpētīsim efektīvus veidus, kā kontrolēt un uzraudzīt bēniņos ieplūstošo gaismu, svaigo gaisu un karstumu, lai vari radīt mājīgu un ērtu dzīves telpu saviem bērniem.

  VELUX jumta logi

Atbilstoša izolācija un ventilācija

Pirmais solis ceļā uz komforta sasniegšanu bēniņu telpās ir ieguldījums pareizā izolācijā. Bēniņu grīdu un sienu izolācija palīdzēs regulēt iekštelpu temperatūru, padarot telpu patīkamu visu gadu.

Turklāt pareizas ventilācijas nodrošināšana ir ļoti svarīga labas gaisa kvalitātes uzturēšanai. Ventilācijas atveres jumtā vai ventilatoru uzstādīšana var palīdzēt cirkulēt svaigajam gaisam, tādējādi novēršot pelējuma veidošanos.

 

Viedā ventilācija

Temperatūras kontrole bēniņos ir ļoti svarīga, lai bērniem būtu patīkami tur uzturēties. Apsver iespēju uzstādīt viedo gaisa kondicionēšanas un apkures sistēmu, kas ļauj attālināti uzraudzīt un regulēt temperatūru. Savukārt mākslīgā intelekta vadītā ventilācija, balstoties uz mērījumu datiem, nodrošinās efektīvu vēdināšanu, lai tava ģimene var dzīvot veselīgā vidē.

 VELUX jumta logi

VELUX ACTIVE ar NETATMO automātiski uzrauga gaisa kvalitāti un temperatūru iekštelpās, tāpat arī iegūst informāciju par laikapstākļiem ārā. Balstoties uz iegūtajiem datiem, programma atver un aizver logus, kā arī žalūzijas un slēģus, tādējādi nodrošinot svaigu gaisu un patīkamu klimatu telpās.

Siltumizolācija

Lai uzlabotu energoefektivitāti un uzturētu nemainīgu temperatūru, ir svarīgi aiztaisīt visas spraugas un plaisas. Logu un durvju blīvēšana novērsīs caurvēju, kas telpā var radīt neērtības un vēsumu.  Plānojot bēniņu izbūvi, noteikti izvēlies augstas kvalitātes logus, vai nomaini vecos logus, kad tas ir nepieciešams. Paturi prātā, ka trīskāršā stiklojuma logi ir daudz energoefektīvāki nekā dubultstiklojuma logi!

 VELUX jumta logi

Logu aksesuāri

Atbilstoši logu aksesuāri var būtiski ietekmēt bēniņu telpu komfortu. Apsver iespēju uzstādīt aptumšojošos aizkarus vai žalūzijas, kas dienas laikā bloķēs pārmērīgu saules gaismu, samazinot karstumu. Turklāt naktī žalūzijas vai aizkari nodrošinās telpā pilnīgu tumsu, kas palīdzēs taviem bērniem ātrāk iemigt un labāk gulēt. VELUX saulessargi bloķē saules starus pirms tie sasniedz jumta loga stikla virsmu, aizturot līdz pat 93% karstuma, savukārt VELUX žalūzijas ļauj kontrolēt ienākošo gaismu, lai radītu perfektu atmosfēru. Tās ir pieejamas plašā dizainu klāstā, arī ar jautrām apdrukām Kolekcijā bērniem.

VELUX jumta logi

Kolekcijas bērniem žalūzijas tika izstrādātas, koncentrējoties ne tikai uz izklaidi, bet arī uz drošību: nav piekarināmu auklu. Tavi mazie būs droši un veseli savā istabā, kuru var pilnībā aptumšot mierīgai diendusai.

Lai bēniņus pārvērstu par ērti apdzīvojamu telpu taviem bērniem, rūpīgi jāapsver dažādi faktori, piemēram, gaisa cirkulācija, temperatūras kontrole un apgaismojums. Ieguldot pienācīgā izolācijā, ventilācijā, viedās sistēmās, aksesuāros un nodrošinot pietiekamu apgaismojumu caur jumta logiem, vari izveidot mājīgus bēniņus, kuros tavi bērni labprāt pavadīs laiku.