Interjera dizaina tendences, kas noteiks to, kā mēs iekārtosim savas mājas 2022. gadā

Jauns gads, jauni jūs — un varbūt arī jauns interjers jūsmājās?

Sākoties 2022. gadam, mēs domājam, kādas būs interjera dizaina tendences, kas noteiks šo gadu. Šobrīd esam vairāk vai mazāk pieraduši pie pandēmijas izraisītajiem dzīves apstākļiem, taču joprojām top dizaina tendenču mērķis ir likt mums justies ērti un droši savās mājās.

Un kas ir skaidrs, ka mēs – arī šajā gadā – pavadīsim laiku savās mājās. Tāpēc šogad tendenču fokuss būs radīt mums relaksējošu interjeru, kurā varam strādāt, mācīties, dzīvot, spēlēties ar bērniem un ērti atpūsties.

Redzēsim, ko mums piedāvās 2022. gads!

1. Biofīlais dizains – tuviniet dabu sev!

Biofilija ir iedzimts cilvēka instinkts savienoties ar dabu, un sagaidāms, ka 2022. gadā tā būs viena no nozīmīgākajām interjera dizaina tendencēm. Protams, tas nav pārsteigums; pēdējos gados mēs vairāk laika pavadījām telpās nekā jebkad agrāk, un mēs visi cenšamies stiprināt savu saikni ar dabu. Pateicoties biofīlajam dizainam, mēs varam sagaidīt dabisko virsmu atdzimšanu - tiks izmantota terakota, akmens trauki, travertīns, niedres, koks un korķis, sākot no flīzēm un beidzot ar vannām, mēbelēm un dekoratīviem priekšmetiem. Neapstrādāti, poraini, organiski materiāli un nepilnīgi dabas radīti objekti, kurus varam savienot ar “Zemes burvju brīnumiem”, noteiks mūsu māju interjeru. Protams, vienkāršākais veids, kā ienest dabu, ir novietot savā mājā augus – pilsētas džungļi joprojām ir stilīgi! Un neaizmirsīsim, ka dienas gaisma un svaigs gaiss caur jumta logiem var savienot mūs ar dabu.

 

blog 2022

2. Daudzfunkcionālas telpas – esiet gatavs trenēties mājas birojā!

Pēdējos gados pandēmija kļuva par mūsu interjera dizaineri: mums bija jāatrod telpas, kur mūsu bērni varētu mācīties, strādāt, gulēt, atpūsties, trenēties un socializēties. Katram stūrim un katram objektam, kurš mūs ieskauj, ir jākalpo kādam mērķim. Tāpēc 2022. gadā mums jābūt radošiem attiecībā uz to, kā mūsu telpas var būt daudzfunkcionālas. Pagājušajā gadā savu lēmumu priekšplānā saglabājām telpu pielāgošanas iespējas, un šogad meklēsim telpas un mēbeles, kam ir divējāda funkcija un kas spēj pielāgoties izmaiņām dienas laikā. Mums var būt apvienots mājas birojs un sporta zāle, un mūsu bērnu istabā var būt “klase” vienā no istabas stūriem – iespējas ir bezgalīgas. Tā kā darbs no mājām paliks mūsu dzīvē, mums ir jāatrod mājoklī telpa, no kuras mierīgi strādāt bez traucējošiem trokšņiem un šī situācija noteikti noteiks 2022. gada interjera dizaina tendences. Vai zinājāt, ka bēniņus var pārveidot par ideālu mājas biroju?

blog

3. Vintage – 1970. gadi ir atpakaļ!

Gatavojieties mūsu vecāku interjera dizaina tendencēm! Septiņdesmito gadu dekors un krāsas ir atgriezušās, un neuztraucieties, mēs nerunājam par jūsu (vecmāmiņas) oranžo paklāju un aizkariem, bet gan siltajām, piezemētajām mēbelēm un interjera elementiem ar mūsdienīgu pieskaņu. Šogad uz mēbelēm mēs redzēsim vairāk vintage īpašību – piemēram, kājiņas skapjiem un galdiem, sinepju krāsas, kā arī augstas tekstūras audumus. Vintage un antīkajām mēbelēm ir dvēsele un vēsture, un cilvēki sāk saprast, cik daudz rakstura viņi var piešķirt savām mājām. Nemaz nerunājot par to, ka iepirkšanās vintage ir lielisks veids, kā izveidot ilgtspējīgāku māju.

blog 2022

4. Ilgtspējība kā tendence.

Ar biofilo dizainu cieši saistīta vides apziņa un ilgtspēja ir viens no galvenajiem tendenču virzieniem mūsdienās, un tas turpināsies arī 2022. gadā. Ikvienā dzīves jomā – arī interjera dizainā – cilvēkiem ir jātiecas uz dabas resursu saglabāšanu ilgākā laika periodā. Kā tas izpaužas interjera dizainā? Cilvēki izmantos dabīgas izejvielas, pievērsīs uzmanību, no kurienes nāk iekārtojums, priekšroku dos vietējo ražotāju darbam un neskoposies, bet tieksies pēc kvalitātes! Liela nozīme mājas dekorēšanā būs arī otrreizējai pārstrādei – kad paņemat nolietotas lietas un atkritumu materiālus un pārvēršat tos par jaunu produktu.

blog 2022

 5. Brūnā piecdesmit nokrāsas – siltas, relaksējošas, piezemētas krāsas

Ērta un droša interjera veidošana sākas ar mūsu izmantotajām krāsām – brūnās un terakotas nokrāsas liek telpām kļut siltām. Tās asociējas ar “Māti Zemi” un tādā veidā savieno mūs arī ar dabu. Šogad noteicošie būs piesātināti šokolādes brūnie toņi un gaišākas kamieļu krāsas, jo šie toņi liek justies daudz viesmīlīgāk, bet bēšs un gaiši brūnais tonis ir gluži kā mazas melnas kleitas – tās nekad neiziet no modes.

blog 2022