Kā tīrīt un kopt VELUX jumta logus

Jumta logi ne tikai ienes tavās mājās dabisko gaismu, bet arī piešķir dzīvojamajai platībai estētisku pievilcību un funkcionalitāti. VELUX, pazīstams šo arhitektūras elementu ražotājs, piedāvā augstas kvalitātes produktus, kas paredzēti, lai uzlabotu jebkuras telpas atmosfēru un komfortu, turklāt daudzu gadu garumā. Tomēr, lai saglabātu logu ilgmūžību, ir būtiski veikt pienācīgu kopšanu un tīrīšanu.

VELUX jumta logs, jumta loga tīrīšana, jumta loga apkope, VELUX GPU, VELUX DKY

Neatliec regulāro apkopi

Regulāri pārbaudi jumta logus, lai pārliecinātos, vai nav bojājumu pazīmju, piemēram, plaisu, noplūžu vai kondensāta uzkrāšanās. Pārbaudi apkārtējo jumta zonu, vai nav gružu, piemēram, lapu, zaru vai netīrumu, kas var aizsprostot drenāžas kanālus un izraisīt ūdens uzkrāšanos. Jumtu un logus vērts pārbaudīt, mainoties gadalaikiem, kā arī pēc stipra lietus vai vētras.

Ievēro tīrīšanas procedūras

Ielaid saules gaismu caur tīriem logiem! Sāc ar to, ka no jumta logu ārējās virsmas, izmantojot mīkstu suku vai putekļusūcēju ar birstītes uzgali, notīri visus gružus, piemēram, putekļus, lapas un skujas vai zirnekļu tīklus. Vairākumu VELUX jumta logu var pagriezt pa 180° un šādā pozīcijā nofiksēt, atvieglojot ārējās virsmas tīrīšanu. Sagatavo spainī ziepjūdeni vai ūdeni ar maigu mazgāšanas līdzekli. Izmanto mīkstu sūkli vai drānu, kas samitrināta sagatavotajā ūdenī, lai maigi notīrītu jumta loga ārējās virsmas. Rūpīgi noskalo logu ar tīru ūdeni, lai noņemtu ziepju atlikumus. Piekaltušiem traipiem vari izmantot speciāli stikla virsmām paredzētu tīrīšanas līdzekli. Izvairies izmantot agresīvus ķīmiskos produktus vai abrazīvus materiālus, jo tie var sabojāt stiklu un apkārtējo rāmi. Izmanto tīru, sausu drānu, lai noslaucītu virsmas un novērstu ūdens traipu veidošanos.

VELUX jumta logs, jumta loga tīrīšana, jumta loga apkope, VELUX GPU

Sezonas apkope

Regulāri pārbaudi blīves un blīvējošās lentes ap jumta logiem, lai pārliecinātos, vai tās nav bojātas. Pārbaudi, vai ap rāmi nav ūdens infiltrācijas pazīmju vai gaisa noplūdes, un nepieciešamības gadījumā atkārtoti aizblīvē šķirbas ar izturīgu blīvēšanas līdzekli, kas paredzēts lietošanai ārā, vai hermētiķi. Pārbaudi logu eņģes, rokturus un citas kustīgās daļas, lai pārliecinātos par vienmērīgu darbību. Ja nepieciešams, uz eņģēm un kustīgajām daļām uzklāj nelielu daudzumu uz silikona bāzes veidotu smērvielu, lai nodrošinātu vienmērīgu atvēršanu un aizvēršanu.

VELUX jumta logi, jumta loga apkope, loga tīrīšana, VELUX GPL, VELUX GLL 1061B, VELUX GLL 1064B

Pareiza tīrīšana un apkope ir būtiska, lai saglabātu tavu VELUX jumta logu skaistumu un funkcionalitāti. Regulāri veicot šīs vienkāršās darbības, vari būt drošs, ka tavi jumta logi tiks saglabāti optimālā stāvoklī, nodrošinot tavās mājās dabisko gaismu un ventilāciju daudzus gadus.