{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitekts: Džozefīne Vikholma (Josefine Wikholm) un Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors). Foto: Karls Aksels Bejre (Carl Axel Bejre)

Lyckefors Arkitekter ir arhitektūras birojs, kuru 2011. gadā dibināja Pērs Bornšteins (Per Bornstein) un Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors). Tas ar trešo partneri Johanu Olsonu (Johan Olsson) un 24 darbiniekiem Gēteborgā un Stokholmā ātri izauga par vienu no novatoriskākajiem birojiem Zviedrijā.

Lai arī vairākkārt apbalvotais birojs nodarbojas ar daudziem dažādiem projektiem, lielākajai daļai no tiem ir kopīga tēma: piezemēta, draudzīga pieeja materiāla lietošanai un attiecībām starp māju un apkārtējo ainavu.

Mazais Granholmena namiņš, ko Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors) uzcēla kopā ar Džozefīnu Vikholmu (Josefine Wikholm) savai ģimenei, ir lielisks šīs attieksmes piemērs.

Racionālu dizaina lēmumu dēļ neliels koka dzejas gabals stāv pasaku ainavas vidū.

Attālajā namiņā uz nelielas salas var nokļūt tikai ar laivu, tomēr pēc daudziem rakstiem tas kļuva plaši pazīstams dažādās arhitektūras platformās un žurnālos.

Jaunceltnes projekts, kurā demonstrēti VELUX jumta logi — brīvdienu namiņš Lūelo
Arhitekts: Džozefīne Vikholma (Josefine Wikholm) un Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors). Foto: Karls Aksels Bejre (Carl Axel Bejre)

Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors)

arhitekts uzņēmumā Bornstein Lyckefors Arkitekter

Mana mīļākā namiņa iezīme ir āra klātbūtne. Atrodoties mājā, jums joprojām ir iespaids, ka atrodaties dabā. Skati paveras visos virzienos, ne tikai horizontāli, bet arī uz augšu: pateicoties tam no viesistabas, vienlaikus var redzēt okeānu un debesis.

Arhitekts: Džozefīne Vikholma (Josefine Wikholm) un Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors). Foto: Karls Aksels Bejre (Carl Axel Bejre)

Neliela telpa nodrošina vietu ļoti nedaudzām lietām, kas nepieciešamas nedēļas nogales izbraucieniem. Pirmajā stāvā atrodas liels galds, virtuve, mājīga atpūtas zona un pietiekami daudz gultas, lai izmitinātu lielu, laimīgu uzņēmumu, un viesu gultas. Atvērta telpa ar divstāvu gultām un nišām bēniņos, kas simetriski iestiprinās zem jumta, ved uz plašu galveno guļamistabu.

Tā kā namiņš tiek izmantota tikai siltajā sezonā, sanitārās telpas tam tradicionāli ir pieejamas ārā.

Grafika

Arhitekts: Džozefīne Vikholma (Josefine Wikholm) un Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors). Foto: Karls Aksels Bejre (Carl Axel Bejre)

Īpaši neliela telpa kļūst bagātāka ar gaismu, kas nāk no daudziem virzieniem. Zviedrijā transcendence no dienas uz nakti ilgst vairākas stundas. Gaisma dienas gaitā krāso telpu dažādos veidos: ēnas pārvietojas pāri sienām, attīstās krāsas — šajā niecīgajā kajītē notiek tik daudz. Arhitektūru var salīdzināt ar fotogrāfiju: abi ir gleznošanas darbi ar gaismu, attēls parādās, ieviešot atveres.

Šajā gadījumā izmantotie VELUX produkti
VELUX INTEGRA® jumta logs GGU
Sīkāka informācija par produktu

Detalizēta informācija par projektu

Projekts:  Vasarnīca
Atrašanās vieta: Kallaksēna, Lūelo, Zviedrija
Arhitekts: Džozefīne Vikholma (Josefine Wikholm) un Andreass Lickefors (Andreas Lyckefors)
Platība:  40 kvadrātmetri
Gads:  2017. gads
Foto: Karls Aksels Bejre (Carl Axel Bejre)