Jaunceltnes projekts, kurā tiek demonstrēti VELUX jumta logi — viesu nams Eldringemā
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitekts: Blee Halligan, Londonā un Britu Rietumindijā

Five Acre Barn ir viesnīca, kas atrodas Eldringemā, Leistonā, Safolkā. Tā atrodas uz liela zemes gabala, starp kokiem, tomēr tieši pie galvenā ceļa.

Vietas nosaukums lieliski raksturo vietu — pēc gadiem ilgas dzīves un darba Londonā īpašnieki Brūss Bedroks (Bruce Badrock) un Deivids Vūdbains (David Woodbine) nopirka vecu šķūni ar pieciem akriem zemes, lai sāktu jaunu savas dzīves posmu laukos.

Viņu izvēle krita uz Safolkas apgabalu, gleznainu, dinamisku rajonu, kas ir tikai divu stundu brauciena attālumā no Londonas — populāra vieta izbraukšanai no pilsētas.

Blee Halligan, diezgan jauns, bet jau ļoti veiksmīgs un apbalvots arhitektūras birojs, pārveidoja veco mājokli par laikmetīgu ansambli, kas sastāv no jaunas ēkas, aizstājot nolaistu austrumu spārnu, un atjaunota šķūņa.

Īpašnieki daudz darīja paši: viņi ielēja betona grīdu, mēbelēja interjeru un veica dārza darbus.

Šķūnis kļuva par sociālo telpu, kurā bija plaša koplietošanas viesistaba un ēdamzona, kā arī īpašnieku dzīvoklis.

Jaunajā spārnā ir sešas guļamistabas, kas izvietotas gar labi apgaismotu koridoru ar maziem galdiņiem un mājīgām nišām.

Jaunceltnes projekts, kurā tiek demonstrēti VELUX jumta logi — viesu nams Eldringemā
Arhitekts: Blee Halligan, Londonā un Britu Rietumindijā. Foto: Sāra Blī (Sarah Blee)

Gregs Blī (Greg Blee)

arhitekts uzņēmumā Blee Halligan, Londonā un Britu Rietumindijā

Jumta logi nodrošina optimālu savstarpēju ventilāciju, kā arī nodrošina romantisku skatu uz koku galotnēm, pret debesīm, tieši no gultas

Arhitekts: Blee Halligan, Londonā un Britu Rietumindijā. Foto: Sāra Blī (Sarah Blee)

Jaunais komplekss ir sarežģīta divslīpju jumta variācija.

Rentabla koka rāmja konstrukcija, kas nosegta ar neapstrādātiem šindeļiem, ir nedaudz zemāka nekā šķūnis.

Saikne starp veco un jauno daļu, ko Gregs Blī (Greg Blee) sauc par “tiltu” — pretstatā ēkai, pateicoties tās tumšajai krāsai, saplūst ar apkārtni.

Tas neizceļas kā trešā ansambļa daļa. Tie paši logi tumši pelēkā krāsā tiek izmantoti gan jaunajā, gan vecajā spārnā. Koka šindeļi uz fasādēm un jumta uzsver pagarinājuma moderno un skulpturālo izskatu.

Grafika

Arhitekts: Blee Halligan, Londonā un Britu Rietumindijā. Foto: Sāra Blī (Sarah Blee)

Katru bloku veido dienas zona un vannas istaba pirmajā stāvā, kā arī gulta mājīgā stūrī zem jumta, ko visu apgaismo lieli jumta logi. Bez tiem nebūtu bijis iespējams izveidot šāda veida izkārtojumu.

Katra istaba ir atšķirīga, tās visas ir dekorētas ar lielisku gaumi un mīlestību līdz sīkākajām detaļām.

Balkona durvis no saules lutinātām telpām, kas apgaismotas no slīpajiem griestiem, ved tieši uz savvaļas smaržīgo dārzu.

VELUX logu izmantošana ļāva radīt ne tikai optimālu telpas dabisko ventilāciju, bet arī bagātināja interjeru ar gaismu, kas nāk no dažādiem leņķiem.

Šajā gadījumā izmantotie VELUX produkti
VELUX INTEGRA® jumta logs GGU
Sīkāka informācija par produktu

Detalizēta informācija par projektu

Projekts:  Viesnīca, jaunbūve un pārveidošana
Atrašanās vieta: Eldringema, Lielbritānija
Arhitekts:  Blee Halligan, Londonā un Britu Rietumindijā
Gads:  2018. gads
Izmaksas: 500 000 britu māciņas
Platība: 400 kvadrātmetri
Foto: Sāra Blī (Sarah Blee)