Jaunceltnes projekts, kurā izrāda VELUX jumta logus — bēniņi Insbrukā
{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
Arhitekts: he und du. Foto: Deivids Šreijers (David Schreyer)

Māja atrodas aizsargājamā zonā, tās sienas nosaka vietas robežas.

Blakus jaunajiem bēniņiem viņš atjaunoja ieeju un daļu no pirmā stāva.

Jaunajam jumtam tomēr ir cita forma; konsoles tipa daļa virs šauras ielas karājas virs veca, dekoratīva koka atbalsta elementa.

Bēniņiem uzstādīja lielu mansarda logu, ieeju nelielā jumta terasē, kā arī daudz dažādu izmēru VELUX logu.

Ieeja dzīvoklī atrodas ēkas pēdējā parastajā stāvā; dzīvojamā telpā nonāk pa gaišām kāpnēm, kas turpinās līdz jumtam.

Atvērta telpa, kuru var redzēt no vienas ēkas puses uz otru, ir sadalīta starp dienas un nakts daļu.

Katrā guļamistabā ir liels jumta logs, padarot telpu gaišāku. Atveres, kur vien iespējams, atrodas telpu stūros.

Jaunceltnes projekts, kurā izrāda VELUX jumta logus — bēniņi Insbrukā
Arhitekts: he und du. Foto: Deivids Šreijers (David Schreyer)

Eliass Valčs (Elias Walch)

arhitekts uzņēmumā he und du, Insbrukā

Mums šeit noteikti ir pietiekami daudz jumta logu, ieskaitot vienu uz lodžijas. Mēs tos novietojām pie sienām, lai atspoguļotu vēl lielāku dienas gaismu, zonās, kur bija jāpalielina telpas augstums, un tajās, kur mēs vēlējāmies tiešus saules starus un skatu uz zvaigznēm un mākoņiem

Arhitekts: he und du. Foto: Deivids Šreijers (David Schreyer)

Šāda pozīcija uzlabo dienasgaismas kvalitāti, pateicoties atstarojumam uz balto sienu virsmām.

Citos gadījumos atrašanās vieta tika izvēlēta, lai palielinātu vietu zem vai lai skatītos zvaigznes no gultas divvietīgā istabā.

Bērnu istabās izvietoja rotaļīgas un funkcionālas iebūvētas gultas un plauktus, nodrošinot daudz vietas rotaļām mazajiem iedzīvotājiem.

Grafika

Arhitekts: he und du. Foto: Deivids Šreijers (David Schreyer)

Dienas zonā telpu strukturē trīs caurules, kas nāk no apakšas, un kamīns.

Kreisajā pusē, lūkojoties lodžijas virzienā, zem garā mansarda loga atrodas virtuves sirds: liels, koka galds, kas savienots ar plīti.

Novatoriska, bet vienkārša ideja padarīt krāsns augstumu regulējamu, lai tā atbilstu galdam, ļauj svinēt vakariņas lielā uzņēmumā.

Šajā gadījumā izmantotie VELUX produkti
VELUX INTEGRA® jumta logs GGU
Sīkāka informācija par produktu

Detalizēta informācija par projektu

Projekts: Bēniņu atjaunošana
Atrašanās vieta: Insbruka, Austrija
Arhitekts: he und du, Insbruka, Austrija
Gads:  2019. gads
Platība:  138 kvadrātmetri
Foto: Deivids Šreijers (David Schreyer)