{{property.PropertyName}}
{{property.casePropertiesSelected[0].PropertyValue}}
vietas plāns
Arhitekti: Benetti Grigolo Architetti

Domeniko Beneti (Domenico Benetti) un Masimo Grigolo (Massimo Grigolo) projektu klāsts aptver plašu jomu: no dzīvojamām ēkām, grezniem komerciāliem projektiem līdz sabiedriskām iekārtām, ieskaitot tūrisma infrastruktūru.

Pēc projekta izstrādes Asiago golfa klubam viņi satika savus nākamos klientus, kuriem 2015. gadā projektēja brīvdienu māju. Klients vēlējās vietu, kur visa ģimene varētu pavadīt laiku kopā. Viņš iemīlēja apkārtnes dabu un plašos skatus pār ieleju Val d'Assa un nolēma tur uzcelt savu brīvdienu ligzdu. 

Arhitekti īstenoja izaicinājumu, izveidojot ēku, kas, neskatoties uz lielajiem izmēriem, nemanāmi iekļaujas dabā. Apkārtējā infrastruktūra, piemēram, garāža, ir integrēta nogāzē, un tāpēc netiek uztverta kā atsevišķs komplekss. Vietā ir arī pēc iespējas mazāk bruģētu virsmu.

Arhitekti veica plašus pētījumus par tradicionālās arhitektūras interpretāciju un radīja taisnstūrveida kompleksu ar slīpu jumtu, kas ir klāts ar neapstrādātiem lapegles dēļiem un novērš nepieciešamību pēc nevajadzīgiem retro rotājumiem. Interjers neatbilda tradicionālajai tipoloģijai, jo vēlamie telpu izmēri un attiecība pret ārpusi mūsdienīgā brīvdienu mājā kopš seniem laikiem ir mainījusies. Vajadzība pēc aizsardzības pret laikapstākļiem pieder tikai pagātnei. Klientu vēlme dzīvot ainaviskā un saules apspīdētā vietā atspoguļo mūsdienu attieksmi pret dabu.

Brīvdienu māja Roanā ar VELUX jumta logiemArhitekti: Benetti Grigolo Architetti. Foto: Andrea Segliani

Domeniko Beneti (Domenico Benetti)

Benetti Grigolo Architetti arhitekts

Mūsu klients saprata spožas zenīta gaismas skaistumu, apgaismojot telpu no tās augstākā punkta un izgaismojot griestu virsmu. Viņš pat ieteica vairāk jumta logu, bet tiem vienkārši nepietika vietas.

Arhitekti: Benetti Grigolo Architetti. Foto: Andrea Segliani

Koksne projektā ir sastopama visos veidos: ārpusē neapstrādāta un saules izbalināta, iekšpusē dabiskā medus krāsā pretstatā betona pelēkajām vannas istabu sienām un lielajiem stiklojumiem, kā arī krāsainajām, mūsdienīgajām mēbelēm.

Māja ir veidota ap lielu viesistabas zonu, no kuras paveras skats uz neskarto panorāmu. Liela telpa ar stiklotu sienu ir pasargāta no pārkaršanas, jo ir izveidots šķērslis. Lodžija pāraug terasē, kas izvirzīta no kompleksa. Pilnībā stiklota fasāde ir pasargāta no tiešiem saules stariem un ierāmē ainavu kā glezna, savukārt VELUX jumta logi virs dubultā augstuma laukuma kompensē gaismas zudumu, ko rada dziļā lodžija.

Dubulta augstuma telpa ļauj skatīties uz augstāk izvietoto guļamzonu vai no tās. Panorāmas kāpnes un mazāku atveru rinda gar ziemeļu fasādi savieno visus trīs līmeņus, ļaujot uztvert telpu kā vienu veselumu.

Grafika

Arhitekti: Benetti Grigolo Architetti. Foto: Andrea Segliani

Kontrastējot ar dienas zonas atvērtā tipa plānojumu, sešas guļamistabas (tajās visās ir vannas istabas un skapji) ir funkcionālas un mājīgas. Augšējā stāvā esošās telpas, kas atrodas zem slīpa jumta, ir apgaismotas no augšas. Jumta logi guļamistabās ir lieli un izvietoti tādā līmenī, no kura paveras skats uz ieleju, savukārt vannas istabu mazākās atveres ir izvietotas augstāk, lai nodrošinātu privātumu.

Skats ārpusē ir vērsts vienā virzienā — uz panorāmu —, savukārt visas pārējās fasādes ir slēgtas, lai nebūtu jāskatās uz kaimiņiem.

Šajā gadījumā izmantotie VELUX produkti
VELUX INTEGRA® jumta logs GGL
Sīkāka informācija par produktu
VELUX jumta logs GGL
Sīkāka informācija par produktu

Detalizēta informācija par projektu

Projekts: Brīvdienu māja
Atrašanās vieta: Roana (Itālija) 
Dizains: Benetti Grigolo Architetti
Gads: 2019. gads
Foto: Andrea Seglani